Patronatul Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate

  • Telefon: 0722 809 006
  • Email: birou@apiip.ro

Despre cadourile business

Despre cadourile business

Despre cadourile business

Adăugat de: APIIP

  /   office@apiip.ro


Mitul despre faptul că sărbătorile sunt singura parte a anului în care ar trebui să dăruiți cadouri business a fost demult demolat. Orice zi a anului este o ocazie bună în care vă puteți manifesta aprecierea, entuziasmul sau loialitatea față de companiile cu care colaborați.

Există câteva grupe de oameni care pot, cu siguranță, aprecia cadoul tău. Dacă te întrebi când e cea mai bună perioadă să oferi cadouri business sau cui i le poți oferi, o regulă generală de care ar trebui să ții cont este faptul că acestea trebuie oferite întotdeauna oamenilor care ajută organizația ta să fie una performantă și că produsele oferite trebuie să fie întotdeauna calitative, folositoare și axate pe domeniul de afaceri al oamenilor cărora li le oferi.

În general, în această categorie se încadrează clienți, angajați sau parteneri. Citiți acest articol mai departe pentru a primi câteva sfaturi despre perioada potrivită în care puteți dărui cadouri business și despre oamenii cărora ar trebui să le trimiteți.

Cadouri business pentru clienți

Ar trebui să dăruiți un cadou simbolic tuturor clienților tăi, cel puțin o dată pe an. Dacă organizația ta are un număr mic de clienți, ar trebui să încerci să le oferi cadouri business de calitate care se potrivesc nișei de afaceri pe care activează sau care îi reprezintă. De exemplu, unui restaurant puteți trimite o cafetieră de la un brand renumit, pentru a arată că apreciați faptul că îl aveți în portofoliul dumneavoastră de clienți.

De asemenea, puteți folosi întotdeauna cadouri business mici, dar de calitate, ce reprezintă un brand renumit și cu siguranță nu veți da greș. Un exemplu de astfel de produse ar fi fularele sau eșarfele (în cazul doamnelor), și sticle cu băuturi de calitate (în cazul domnilor). De asemenea, modul de ambalare și mesajul transmis este esențial.

Perioada anului în care dăruiți cadouri business clienților voștri este, de asemenea, importantă. Este posibil că unii dintre clienții pe care îi aveți să nu sărbătorească, de exemplu, Crăciunul, și atunci trebuie să evitați să le dăruiți cadouri în acea perioadă.

Cât despre cea mai potrivită perioadă în care puteți să oferiți cadouri business, vă spunem că  acestea pot fi trimise după lansarea unui nou produs, după finalizarea unui nou proiect sau la aniversarea clientului.

Cadouri business pentru angajați

Angajații organizației ar trebui să primească din partea companiei cadouri business cu ocazia aniversărilor firmei sau la finalizarea unui proiect important ce a avut succes. Aceste cadouri pot fi dăruite și în sezonul sărbătorilor sau la sfârșitul anului. Produsele speciale ce nu par ieftine sau banale, dar care sunt folositoare, sunt unele dintre cele mai apreciate cadouri. Puteți oferi angajaților voștri ceasuri de firmă pentru a sublinia faptul că punctualitatea este una dintre valorile cu care firma dumneavoastră se mândrește.

Este important să dăruiți angajaților același tip de produs sau produse care se încadrează în același buget. Bineînțeles, în cazul în care aveți unul sau doi colegi cu care lucrați mai îndeaproape, puteți face o excepție de la această regulă.

Un alt aspect important de care trebuie să țineți cont este faptul că aceste cadouri trebuie dăruite fiecărui angajat, fără a omite pe nimeni.

Cadouri business pentru parteneri

La fel ca în cazul cadourilor business pentru clienți sau angajați, și în cazul cadourilor pentru parteneri trebuie să luați în calcul preferințele acestora, perioada cea mai potrivită a anului în care să le dăruiți, precum și  tipul produselor ce ajung la ei. Relațiile de lungă durată cu partenerii companiei sunt la fel de importante ca cele pe care le aveți cu clienții sau cu angajații și, de aceea, nici aceștia nu trebuie neglijați. Produsele de la branduri renumite reprezintă o modalitate potrivită de a arăta partenerilor respectul, aprecierea și loialitatea, dar și faptul că apreciați calitatea serviciilor pe care vi le oferă.

Indiferent de perioada anului în care oferiți cadourile business, produsele pe care le alegeți, sau oamenilor cărora le dăruiți, nu uitați să încercați să aflați înainte cât de multe detalii puteți despre persoana respectivă sau despre eveniment. Un cadou business ce nu se potrivește persoanei care îl primește sau care pare impersonal nu va avea niciodată efectul pe care îl așteptați.

Categorii noutăți
Abonare newsletter

Mă abonez

Alăturați-vă misiunii noastre de a schimba industria de publicitate.