Patronatul Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate

  • Telefon: 0722 809 006
  • Email: birou@apiip.ro

Gravarea, Metoda de Personalizare a Promotionalelor cu Rezultate Durabile

Gravarea, Metoda de Personalizare a Promotionalelor cu Rezultate Durabile

Gravarea, Metoda de Personalizare a Promotionalelor cu Rezultate Durabile

Adăugat de: APIIP

  /   office@apiip.ro


Scopul gravurii ca metoda de personalizare este inscriptionarea sau ornamentarea diverselor obiecte promotionale cu figuri sau motive decorative, logo-uri sau texte, si uneori chiar fotografii, cum este cazul fotogravurii, aplicata mai ales pe plastic metalizat.

Gravarea poate fi realizata atat mecanic, cu ajutorul unor freze speciale cu varf de diamant, cat si cu laser, obtinandu-se rezultate de o mare fidelitate a detaliilor si o durabilitate extraordinara in timp.

Gravarea mecanica este procedeul de imprimare a unui model pe suprafate dure prin saparea repetata de santuri mici pe un suport din material plastic, lemn, metal, sticla, etc. Gravarea mecanica da rezultate excelente in cazul inscriptionarii obiectelor promotionale din metal, iar profunzimea gravarii este, de obicei, putin mai mare decat in cazul gravarii laser si, mai ales, poate fi controlata.

Gravarea laser este o tehnica speciala de personalizare a obiectelor din metal, lemn, plastic, a carui principiu de functionare este asemanator cu cel al unei o imprimante cu jet. Jetul de cerneala este inlocuit cu un fascicul de lumina trimis pe material, care se deplaseaza in functie de modelul realizat de un software specializat, vaporizand un strat superficial din materialul respectiv, iar prin reglarea parametrilor se poate obtine o gravare superficiala sau profunda.

In concluzie, tehnica de gravare, laser sau mecanica, prezinta numeroase avantaje si se alege in functie de obiectul pe care il dorim gravat, iar rezultatele obtinute vor fi cu atat mai spectaculoase cu cat obiectele promotionale sunt recomandate de furnizorii de promotionale ca pretabile pentru acest gen de personalizare.

Samdam iti pune la dispozitie serviciul de consiliere si grafica pentru ca alegerea pe care o faci sa fie cea potrivita si in conformitate cu necesitatile de branding ale companiei tale, iar articolele personalizate prin tehnica gravurii sa fie apreciate de clienti sau colaboratori si sa creeze impresia pe care o doresti.

Categorii noutăți
Abonare newsletter

Mă abonez

Alăturați-vă misiunii noastre de a schimba industria de publicitate.