Patronatul Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate

  • Telefon: 0722 809 006
  • Email: birou@apiip.ro

Imprimarea Digitala, Cea Mai Spectaculoasa Tehnica de Personalizare a Textilelor

Imprimarea Digitala, Cea Mai Spectaculoasa Tehnica de Personalizare a Textilelor

Imprimarea Digitala, Cea Mai Spectaculoasa Tehnica de Personalizare a Textilelor

Adăugat de: APIIP

  /   office@apiip.ro


Odata cu dezvoltarea tehnologiei, personalizarea articolelor promotionale a cunoscut si ea de-a lungul timpului o evolutie fireasca, producand treptat efecte din ce in ce mai spectaculoase si cu aplicabilitate sporita.

Printre metodele de personalizare cele mai recente si mai moderne sunt tehnicile digitale de imprimare, mai exact transferul digital si printul digital direct pe material (DTG). Ambele tehnici revolutionare prezinta avantajul vitezei de lucru, spectaculozitatea efectelor realizate prin finetea detaliilor si varietatea culorilor.

Transferul digital

Transferul digital este una dintre cele mai rapide si mai simple metode de personalizare, prin care palariile, jachetele, umbrelele, tricourile, uniforme si rucsacurile dvs. vor fi unice si vor iesi cu siguranta in evidenta.

Prin utilizarea acestei tehnici, se pot crea imprimeuri cu rezolutii mari pe aproape orice tip de suport textil (spandex, poliester, neopren, bumbac, poliuretan, material textile din PVC, tesaturi stretch etc.).

Metoda este ideala pentru imprimarile foarte colorate ale logo-urilor, design-urilor sau imaginilor ce contin numeroase detalii sau care au gradient de culoare in compozitie, la care dimensiunile nu depasesc 45×35 cm. Desigur, dimensiunile maxime de imprimare sunt limitate de dimensiunea plotter-ului si a platanului de presare.

Printul DTG (Direct To Garment)

Printul DTG este una dintre metodele cele mai rapide si moderne de personalizare a textilelor, fiind cunoscut si sub numele de imprimare digitala sau imprimare direct pe material.

Printul digital este o optiune excelenta pentru personalizarea textilelor promotionale, neexistand o comanda minima necesara procesarii. Asadar, prin imprimarea DTG se poate realiza chiar si un singur produs, de la fotografii simple pana la design-uri extrem de complexe.

Imprimarea digitala seamana ca proces de executie cu cel al imprimantei normale cu inkjet, cu diferenta ca dispersia jetului de cerneala se realizeaza cu ajutorul unei imprimante specializate pe material textil si articole de imbracaminte, si nu pe hartie ca in cazul tiparului.

Datorita numeroaselor avantaje pe care le prezinta, printre ele numarandu-se complexitatea designurilor imprimate, productivitatea crescuta si calitatea rezultatelor obtinute, metodele digitale de personalizare sunt din ce in ce mai apreciate si solicitate pentru imprimarea articolelor textile promotionale.

Categorii noutăți
Abonare newsletter

Mă abonez

Alăturați-vă misiunii noastre de a schimba industria de publicitate.