Patronatul Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate

  • Telefon: 0722 809 006
  • Email: birou@apiip.ro

Imprimarea textilelor prin serigrafie

Imprimarea textilelor prin serigrafie

Imprimarea textilelor prin serigrafie

Adăugat de: APIIP

  /   office@apiip.ro


Cu atenție sporită pentru mediul înconjurător, Samdam a investit în tehnici și vopsele eco-friendly, oferind în același timp accesul la o multitudine de soluții de personalizare, astfel încât mesajul personalizat să fie cât mai atractiv.

Serigrafia este cea mai cunoscută metodă de printare pentru decorarea tricourilor atunci când se dorește imprimarea unei imagini sau a unui logo care are mai puțin de 18 culori. Este metoda ideală de promovare ce vă permite să imprimați logo-ul sau brand-ul companiei pentru campanii cu vizibilitate crescută.

Avantajele serigrafiei:
  • Oferă produse personalizate cu rezistență crescută a culorii imprimeului;
  • Reprezintă o soluție cost-beneficiu bună pentru volumele mari de comenzi;
  • Este soluția de printare ideală atunci când doriți să folosiți text cu până la 18 culori;
  • Prin serigrafie se pot obține grosimi mari ale stratului de vopsea și, deci, efecte unice ale imprimeului.

Printre efectele speciale ale serigrafiei care sunt realizate cu succes de Samdam, se numără următoarele:

Serigrafia cu vopsea cu textură de piele (Suede Ink)

Aceasta metodă de serigrafie se realizează cu ajutorul unui aditiv cremos din plastisol și permite realizarea imprimeurilor de orice culoare care au textura ca de piele. Această vopsea  conține, de fapt, un agent de expandare care nu se umflă atât de mult ca vopseaua puf obișnuită.

Serigrafia cu vopsea cu sclipici (Glitter/Shimmer)

Urmând tendințele din fiecare sezon, Samdam îți poate personaliza modelul preferat de tricou cu imprimeuri serigrafice ce folosesc vopsele cu sclipici. Fulgi metalici sunt amestecați în vopseaua folosită pentru personalizare și, astfel este obținut efectul de sclipici. Imprimeul rezultat este calitativ, sclipiciul din vopsea fiind rezistent la spălare, expunere la soare și purtare repetată. De obicei, acest gen de vopsea este disponibilă în nuanțe de argintiu sau de auriu, dar se pot combina pentru a obține și alte nuanțe de sclipici.

Serigrafia cu vopsea cu aspect de crăpat (Cracking ink)

Pentru iubitorii de imprimeuri cu aspect vintage, acest tip de vopsea este modalitatea ideală de a scoate din anonimat tricourile pe care aceștia le poartă. Folosind o vopsea specială ce capătă aspect de crăpat după ce se usucă, imprimeurile rezultate sunt calitative și rezistente în timp și la purtare.

Serigrafia cu vopsele bazate pe apă (Water-Based inks)

Acest tip de cerneală pătrunde mai mult ca plastisolul în material și, astfel, se creează un print mult mai fin la atingere. Ideal pentru a imprima vopsea închisă la culoare pe materiale deschise, acest tip de personalizare serigrafic vă va ajută să vă promovați brandul într-un mod în care clienții și concurenții nu se așteaptă.

Serigrafia prin descărcare de vopsea (Discharge inks)

Această metodă este folosită pentru imprimarea de culori deschise pe materiale închise la culoare. Vopseaua materialului se îndepărtează (decolorează) și se aplică o altă vopsea, ceea ce înseamnă că textura printului va fi foarte fină. În cazul acestei metode, nuanțele exacte ale culorilor aplicate sunt destul de greu de controlat.


Serigrafia prin descărcare de vopsea

Serigrafia prin cerneală expandată/puf (Expanding ink)

Cerneală expandată sau puful este un aditiv al plastisolului care ridică particulele printate pe material și creează un efect 3D. Se folosește foarte des pe printarea hainelor.

Serigrafia cu lipire de fulgi de material (Flocking)

Această metodă constă în printarea de lipici pe material și apoi aplicare de fulgi de material (flocks) deasupra. Acest procedeu oferă senzația de catifea la atingere și are un aspect atractiv.

Serigrafia cu vopsea High Build

Acest tip de imprimeu folosește mai multe straturi de vopsea ce creează aspectul de print în relief. Pentru un impact vizual, dar și un sentiment plăcut la atingere, acest tip de personalizare este procesul de serigrafie ideal.


Serigrafie cu vopsea High Build

Serigrafia cu folie (Foil)

Această metodă se aseamănă cu cea cu fulgi de material, dar în locul aspectului de catifea, această metodă are un aspect de oglindă. Tipul de logo sau design imprimat folosind această metodă serigrafică va fi chic și la modă.

Serigrafia cu nylobond

Această tehnică este folosită pentru materialele tehnice sau rezistente la apă și se realizează cu o substanță specială ce este adăugată în vopsea.

Serigrafia cu vopsea lucioasă (Gloss)

Această tip de serigrafie folosește o vopsea transparentă care se aplică peste stratul de vopsea anterior pentru a crea un finisaj lucios al imprimeului. Ce ar trebui să știți despre acest gen de print este faptul că este rezistent dacă este întreținut corespunzător, iar prin aspectul deosebit vă veți face tricoul remarcat cu siguranță.

Categorii noutăți
Abonare newsletter

Mă abonez

Alăturați-vă misiunii noastre de a schimba industria de publicitate.