Patronatul Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate

  • Telefon: 0722 809 006
  • Email: birou@apiip.ro

AGA ESF 2017

AGA ESF 2017

AGA ESF 2017

Adăugat de: APIIP

  /   office@apiip.ro


Federatia europeana de semnalistica, ESF, s-a reunit in 7 aprilie 2017 la Budapesta pentru adunarea generala. Au participat majoritatea presedintilor de asociatii nationale de profil. In aceasta federatie sunt reunit 22 de membri, reprezentand tarile, Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Romania, Spania,  Suedia, Turcia, Ucraina si Ungaria. Federatia este asociata cu ISA – Asociatia Internationala de semnalistica cu sediul in Statele Unite al Americii.

Adunarea generala a fost deschisa de presedintele federatiei, dl. Hans Joachim Kremser. Au urmat prezentari si dezbateri interesante si utile pentru toti membri. Fiecare tara si-a prezentat actiunile locale, in special evenimentele si targurile de profil in care asociatiile nationale au peste tot o implicare activa, fiind organizatori sau colaboratori directi.

Anul 2016 a fost considerat de catre majoritatea membrilor un an bun pentru industria de productie publicitara. Entuziasmul nu a fost acelasi pentru 2017 in care se reclama lipsa de investitii majore in foarte multe dintre tarile europene. Se apreciaza ca alegerile electorale importante din acest an si tensiunile politice, ar putea fi cauza stagnarii investiiilor.

Reprezentantul Italiei a prezentat un model de reusita in ce priveste modul simplificat de obtinere a unei autorizatii pentru un semn luminos. Italienii au reusit sa convinga guvernul pentru alocarea unui  birou unic pentru aceasta activitate. Aici, cererile pot fi aprobate tacit daca nu se raspunde in mai putin de 45 de zile…

ESF a reusit sa imbunatateasca formatul site-ului oficial www.eusigns.org. Acum orice membru poate posta stiri si informatii in orice limba. APIIP are deja postat comunicatul despre lansarea East European Awards.

Colaborarea cu ISA – International Sign Association este foarte buna. O veste imbucuratoare este ca toti membri ESF vor putea folosi sigla ISA. Colegii americani sunt foarte activi pe site-ul lor www.signs.org in care se observa o activitate intense de educare si informare a celor interesati.

Zsolt Rudnyanszky, presedintele APIIP a fost contactat de mai multi omologi din tarile europene exprimandu-si intentia de a colabora cu firme romanesti, mai ales pentru servicii de montaj. Estimam o mai buna relationare cu colegii europeni pentru oportunitati reciproce. Intr-o intalnire cu presedinte Fespa, s-a obtinut acordul de principiu pentru folosirea codurilor de activitati din nomenclatorul Fespa in scopul utilizarii in anuarul APIIP.

Urmatoarea adunare generala a federatiei va avea loc in toamna la Dusseldorf – Germania in aceeasi perioada cu desfasurarea targului Viscom.

Implicare si colaborare!

Categorii noutăți
Abonare newsletter

Mă abonez

Alăturați-vă misiunii noastre de a schimba industria de publicitate.